Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album  MMM 2019


 

96. Medzinárodný maratón mieru Košice 2019

(nedeľa, 6. októbra 2019)

 

                              

   Ďalší ročník Košického maratónu a znova úplne odlišný ako v predchádzajúcich rokoch. Podarilo sa mi nejako vystrábiť z vlaňajšej havárie a tak som sa v tomto roku prihlásil na celý maratón. Žiaľ, u Dušana stále pretrvávajú problémy s kolenami a tak sa ani nehlásil. No išli sme spoločne, ako vždy. Keď už nebude naplnená športová stránka akcie, tak aspoň bude spoločenská, mimošportová. Ale nakoniec všetko dopadlo inak - lepšie! Doslova v poslednej chvíli sa vyskytla možnosť bežať ako náhrada za odrieknutý štart iného prihláseného pretekára a Dušan nezaváhal. Všetko sa to zomlelo rýchlo a nečakane a tak bolo treba zohnať aj nejakú výstroj na bežanie. Tenisky našťastie mal, v obchodoch košického AuParku sme kúpili tričko a trenírky, s ďalšími výstrojnými súčiastkami som mu pomohol z mojich prebytkov a tak sme ráno spoločne zamierili na štart.

   Počasie v tomto roku bola špeciálna kapitola. Deň pred Maratónom bol dôkladne upršaný a chladný a na nedeľu predpovede ohlasovali iba o kúsok lepšie podmienky. Nakoniec to nebolo až také zlé. Hlavne, že nepršalo (dážď ustal až s príchodom rána), ale fúkal silný a vytrvalý vietor (od severu) a bolo veľmi chladno (pár stupňov nad 0°C). Bolo sa treba obliecť a potom to už išlo.

   Spoločne s Dušanom sme si odbehli prvé kolo (tu sme na približne 10. kilometri) on zamieril do cieľa a ja som pokračoval do ďalšieho. Ten vietor bol chvíľami naozaj nepríjemný, ale nakoniec to nebolo až také zlé a pred štartom by som veru nepovedal, že to tak slušne zabehnem. Takže sezóna je za nami a uvidíme, čo nám prinesie tá nasledujúca.

   Z Poruby bežal aj Tomáš Kuriš, ale nepodarilo sa nám urobiť žiadne spoločné foto na pamiatku. Keď už nič viac, uvádzam aspoň jeho výsledok.

   V tomto roku bežali aj ďalší maratónski nováčikovia (IMG_4973, IMG_4982), gratulujeme k úspešnému zvládnutiu ich úsekov a dúfame, že sa o rok znova v Košicoch zídeme.

  Záverom by som chcel poďakovať všetkým priaznivcom, ktorí nás podporovali a samozrejme, vďaka za tradične komfortné ubytovanie v VZP kúsok od štartu.

 

 

 
 

                                           

 

 

[záber v plnom rozlíšení: IMG_4985_unJ_full.jpg (5.0 MB)

 

Tu je zopár ďalších záberov z tohtoročného maratónu:  MMM Košice 2019 a aj zábery z Fax&Copy

 

Výsledky aj časy zástupcov z Oravskej Poruby na tohtoročnom MMM:

 

4079 Tomáš Kuriš čas 1:45:36 hodiny (čistý čas 1:44:36) 667. miesto celkovo muži   (polmaratón)
6738 Dušan Sopúch čas 1:45:47 hodiny (čistý čas 1:44:58) 679. miesto celkovo muži (*   (polmaratón)
 433 Jaroslav Bruncko čas 3:30:15 hodiny (čistý čas 3:30:00) 366. miesto celkovo muži   (maratón)
         

             (* Dušan bežal polmaratón ako náhradník, tak v oficiálnych výsledkoch je uvádzané meno pôvodne prihláseného pretekára

     

 

Tu sú celkové výsledkové listiny vo formáte pdf: MMM Košice 2019 - maratón muži celkovo a tu výsledky v delení po kategóriách

MMM Košice 2019 - polmaratón muži, MMM Košice 2019 - polmaratón ženy

 

a tu sú naše časy aj s medzičami na stránke firmy, ktorá zabezpečovala časomieru:  Tomáš Kuriš  Dušan SopúchJaroslav Bruncko

 

Organizátori nám na pamiatku pripravili takéto diplomy:  Tomáš Kuriš   Jaroslav Bruncko

 

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album  MMM 2019