Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album MMM 2018


 

95. Medzinárodný maratón mieru Košice 2018

(nedeľa, 7. októbra 2018)

 

                              

   Tohtoročný Košický maratón nás nezastihol v príliš optimistickej konštelácii. Vlani veľká sláva, ale teraz mnoho vecí inak. V priebehu roka Dušan absolvoval operáciu kolien, potom ja operáciu pleca. Navyše v Košickom zázemí nás už nevítal Jozef - síce nebehával s nami, ale bol tradičným členom partie a bez neho to bolo prázdnejšie. Škoda, budeme na neho v dobrom spomínať. Ale aj napriek neveselému vývoju roka, do Košíc sme sa rozhodli predsa len ísť. No vzhľadom na okolnosti, to v tomto roku bežali "len polmaratón". Takto sa nám to akosi usadilo v hlave a deň pred štartom sme stále hovorili, že "len polmaratón". Ale ani ten nebol istý. Plece mohlo vytuhnúť, kolená si tiež mohli niečo vymyslieť, takže sme na štart nastupovali so silnou neistotou, ako to dopadne.

   Našťastie, dopadlo to veľmi lichotivo. Počasie prialo (bolo slnečno, príjemne teplo až viac ako by sa hodilo. Maratňonci mali to druhé kolo už náročné. Tu uvádzam meteogram pre Košice podľa SHMÚ.) Kolená vydržali, plece nerobilo starosti, čo-to nám vydržalo zo starej formy a tak sme ten polmaratón nejako zvládli a vzhľadom na okolnosti sme veľmi radi aj takémuto zavŕšeniu sezóny. Dúfajme, že je to náznak obratu a o rok sa prebehneme po celej trati.

 

   Vďaka vyššie uvedeným okolnostiam sme aspoň mohli posilniť skupinu Porubských polmaratóncov. Takže aj s fanúšikmi mala na tomto ročníku MMM silné zastúpenie (a bolo počuť aj nejaké odhodlania, že na budúci rok by malo byť tých bežcov aj viac). Uvidíme, držíme palce v príprave. Ďakujeme všetkým priaznivcom, ktorí nás podporovali aj počas zložito sa vyvíjajúcej sa sezóny, tak isto aj priaznivcom, ktorí nám držali palce na trati a merali cestu do Košíc. A samozrejme, vďaka patrí aj VZP za naozaj komfortné ubytovanie kúsok od štartu.

 

 
 

 

                                           

 

 

Spoločné foto našich (pol)maratóncov a aj s celým realizačným tímom tesne po dobehnutí

[zábery v plnom rozlíšení: IMG_1400unJ_full.jpg (1.8 MB) a IMG_1406unJ_full.jpg (3.3 MB)]

 

Tu je zopár ďalších záberov z tohtoročného maratónu:  MMM Košice 2018

 

Výsledky aj časy zástupcov z Oravskej Poruby na polmaratónskej trati:

 

6512 Dušan Sopúch čas 1:33:52 hodiny (čistý čas 1:31:42) 170. miesto celkovo muži (*   1. miesto v MOP (**
6513 Jaroslav Bruncko čas 1:40:04 hodiny (čistý čas 1:37:53) 345. miesto celkovo muži   2. miesto v MOP
3900 Ján Mikuš čas 1:42:56 hodiny (čistý čas 1:42:22) 437. miesto celkovo muži   3. miesto v MOP
3921 Tomáš Kuriš čas 1:48:24 hodiny (čistý čas 1:47:29) 682. miesto celkovo muži   4. miesto v MOP

      

       (*   Podľa oficiálnych výsledkov dobehlo do cieľa polmaratónu úspešne dobehlo 2560 pretekárov v kategórii muži (bez rozdielu veku)

       (** MOP - Majstrovstvá Oravskej Poruby v polmaratóne

 

Tu sú celkové výsledkové listiny vo formáte pdf: MMM Košice 2018 - maratón muži celkovo a tu výsledky v delení po kategóriách

MMM Košice 2018 - polmaratón muži, MMM Košice 2018 - polmaratón ženy

 

a tu sú naše časy aj s medzičami na stránke firmy, ktorá zabezpečovala časomieru:  Dušan SopúchJaroslav BrunckoJán Mikuš, Tomáš Kuriš

 

Organizátori nám na pamiatku pripravili takéto diplomy:  Dušan Sopúch    Jaroslav Bruncko   Ján Mikuš   Tomáš Kuriš

 

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album MMM 2018