Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album MMM 2017


 

94. Medzinárodný maratón mieru Košice 2017

(nedeľa, 1. októbra 2017)

 

                              

   Tohtoročnú reportáž môžem hneď začať skvelou správou: Dušan zabehol pod 3 hodiny! Vlani sa nám príliš nedarilo, ale odhodlanie zlepšiť sa, zostalo a tak sme aj túto sezónu usilovne trénovali a tešili sa do Košíc. Táto sezóna bola trochu odlišnejšia, lebo sme už "postúpili" do vyššej kategórie a tam sme už ako "mladé pušky" zbierali oveľa viac pódiových umiestnení ako vlani. Takže výborná nálada, odhodlanie, celkom slušne natrénované objemy a aj výborné počasie sa v nedeľu sčítalo do výborného výsledku. Dušan to podľa oficiálnych výsledkov zabehol za 2:59:43 (čistý čas bol za 2:59:28) a v kategórii M50 skončil na 2. mieste!

   Ako som spomínal, počasie bolo výborné - možno až príliš. Teplota bola úplne optimálna, ale to Slnko svietilo z dokonale čistej oblohy a bolo ho trochu cítiť. Ale vietor bol iba nenápadný, takže z hľadiska počasia sa bežalo výborne. Tak isto, znova sme sa mohli spoliehať na náš osvedčený podporný tím a ďalšie nevyhnutné veci, ktoré sú pre takúto akciu nevyhnutné. Myslím tým na skvelé košické zázemie, kde sme potom aj trochu oslávili aj so slávnostným obedom a prípitkami a niekoľkými kapurkovými a potom aj skvelým ubytovaním kúsok od štartu. Ďakujeme VZP! Zatiaľ čo sa ulice plnili zbiehajúcimi sa maratóncami (IMG_9565, IMG_9567), my sme si ešte stále mohli užívať v komfortnom teple (IMG_9569) (noc bola veľmi chladná a ráno tiež dosť kosa).

 

   Z Vyšného Konca sme boli v tomto roku posilnení o Tomáša Kuriša, ktorý bežal polmaratón a držal sa dobre. Bola to jeho prvá účasť v Košicoch, uvidíme ako ďalej, ale v každom prípade držíme palce do ďalšieho tréningu. Dúfajme, že aj nám vydrží chuť a zdravie a pôjdeme sa znova prebehnúť do Košíc aj o rok. A snáď budem môcť referovať o ďalších výborných výsledkoch.

 

 

 
 

                                           

 

 

 

Spoločné foto našich maratóncov aj s celým realizačným tímom tesne po dobehnutí - obr. v plnom rozlíšení (2.1 MB)

 

Tu je zopár ďalších záberov z tohtoročného maratónu:  MMM Košice 2017

 

Výsledky aj časy zástupcov z Oravskej Poruby - Vyšného Konca:

Maratón (42 195 metrov): Dušan Sopúch čas 2:59:43 hodiny (čistý čas 2:59:28) 79. miesto celkovo (*   2. miesto v kategórii M50
  Jaroslav Bruncko čas 3:33:00 hodiny (čistý čas 3:32:22) 354. miesto celkovo   36. miesto v kategórii M50
Polmaratón (21 097 metrov) Tomáš Kuriš čas 1:49:37 hodiny (čistý čas 1:48:13) 954. miesto (** 851. miesto v kategórii M

       (*   Podľa oficiálnych výsledkov dobehlo do cieľa maratónu celkovo 1492 pretekárov

       (** do cieľa polmaratónu úspešne dobehlo 3358 pretekárov

 

Tu sú celkové výsledkové listiny vo formáte pdf: MMM Košice 2017 - maratón muži celkovo a tu výsledky v delení po kategóriách

MMM Košice 2017 - polmaratón muži

 

a tu sú naše časy aj s medzičami na stránke, ktorá zabezpečovala časomieru:  Dušan SopúchJaroslav Bruncko Tomáš Kuriš

 

Organizátori nám na pamiatku pripravili takéto diplomy:  Dušan Sopúch    Jaroslav Bruncko    Tomáš Kuriš

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk       Vyšný koniec        Album MMM 2017