Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         Album MMM 2014


 

91. Medzinárodný maratón mieru Košice 2014

(nedeľa, 5. októbra 2014)

 

   Asi sa usporiadateľom tie 90-tky zapáčili, lebo aj v tomto roku bol Maratón v Košiciach v znamení "90". Práve pred 90 rokmi sa bežal Maratón v Košiciach prvý raz, tak sa pripomínalo hlavne toto číslo a to, že išlo o neokrúhly 91. ročník sa ani hádam nespomínalo. Nech je ako je, tieto čísla neboli pre nás až také dôležité, ale radšej sme sa s Dušanom v dostatočnom predstihu (už v apríli) prihlásili, lebo sme očakávali aj pre tento rok nával. Usilovne sme v priebehu sezóny trénovali a brali sme potom tú slávnu prvú októbrovú nedeľu ako zavŕšenie našej maratónskej sezóny.

   V tomto roku sa mi program vyvinul tak šťastne, že som tesne pred Maratónom mohol absolvovať záverečné vysokohorské sústredenie vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese. K tomu výborné ubytovanie, strava a všetko, čo sa pred takýmto behom hodí (v tejto súvislosti by som chcel vyjadriť poďakovanie Slovenskej vákuovej spoločnosti za skvelé načasovanie jej akcie Škola vákuovej techniky). V sobotu na záver dňa sme absolvovali presun do Košíc, bezproblémovú prezentáciu a tiež sme boli výborne ubytovaní.

   Počasie sa vydarilo. O poznanie teplejšie ako vlani, sucho a až ku koncu si nás posvietilo Slnko (dalo sa vydržať). Príprava, okolnosti pred štartom, počasie a ďalšie faktory sa výborne sčítali a výsledkom boli časy na úrovni našich osobných rekordov. Dušan dokonca ohrozoval 3-hodinový čas, ale nakoniec mu kúsok chýbalo. Škoda, ale ten rozdiel je už tak malý, že snáď bude pôsobiť motivujúco do ďalšieho usilovného tréningu pre budúcu sezónu.

 

   Z Vyšného konca a aj z Poruby sme boli ako bežci znova sami, no mali sme tradičný, zohratý realizačný tím spolu aj s jeho Košickou súčasťou. Znova sa nás ujala firma C&V Sopúch a aj vďaka morálnej a hmotnej podpore v podobe bezpečnej a komfortnej prepravy sa nám v toto roku tak skvele bežalo.

 

 

 

Spoločné foto našich maratóncov aj s celým realizačným tímom po dobehnutí (obr. v plnom rozlíšení)

 

Výsledky aj časy zástupcov z Oravskej Poruby - Vyšného Konca (iní bežci z Poruby už neboli):

 

Maratón (42 195 metrov): Dušan Sopúch čas 3:03:31 hodiny (medzičas 1:31:14) 106. miesto celkovo   31. miesto v kategórii M40
  Jaroslav Bruncko čas 3:28:54 hodiny (medzičas 1:44:32) 322. miesto celkovo   99. miesto v kategórii M40
         

Tu sú celkové výsledkové listiny vo formáte pdf: MMM Košice 2014 - maratón celkovo a tu výsledky v kategórii "Muži 40"

(V tejto súvislosti upozorňujem na istý mierny nesúlad medzi týmito poradiami a poradiami, ktoré máme na našich cieľových certifikátoch. Neviem, kde vznikol ten rozdiel a ktorý údaj je správny, ale časy sú rovnaké no v tých poradiach sú mierne rozdiely.)

 

Uverejňujem aj účastnícke certifikáty, ktoré nám vystavili organizátori:

Dušan Sopúch (št. číslo 217) a Jaroslav Bruncko (št. číslo 425)

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         Album MMM 2014