Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         Album MMM 2013


 

90. Medzinárodný maratón mieru Košice 2013

(nedeľa, 6. októbra 2013)

 

   V tomto roku oslavoval Maratón v Košiciach jubilejný 90. ročník a to sme si nechceli nechať ujsť a tiež sme sa chceli v tej sláve prebehnúť. Našťastie, prihlásili sme sa načas, lebo záujem bol väčší ako ochota a schopnosti organizátorov zvládnuť ten nápor behuchtivých pretekárov. A tak Vyšný Koniec v tomto jubilejnom roku "vyslal" dvoch maratóncov do Košíc.  V sobotu, deň pred behom, sme nasadli aj s celým realizačným tímom a vyrazili na Východ. Znova nás sprevádzalo skvelé počasie, cesta prebehla bez problémov a stihli sme ešte aj naložiť "pero" do auta. (Vtipy o tom, že či nebude treba nejakú Destu sa ukázali na mieste, ale silní chlapi to nakoniec zvládli aj bez nej.) Dobre prebehla aj predštartovná registrácia.

   Ráno, v deň behu bola poriadna zima, ale našťastie sa to rýchlo vyhrialo a vyvinuli sa z toho veľmi slušné podmienky na maratónsky beh. Naši bežci sa držali. Dobehli, každý v čase primeranom na ich možnosti - to si už musí zhodnotiť každý sám. Ale Dušanov výkon predsa len možno považovať za nadpriemerný z hľadiska celého štartového poľa a ešte viac vyniká v jeho vekovej kategórii. Do cieľa dobehol na celkovom 243. mieste v čase 3:18:25 hodiny (v cieli bolo nakoniec úspešne spočítaných 1505 účastníkov Maratónu). Gratulujeme! Pre prehľadnosť nižšie uvádzam výsledky Porubských bežcov na tohtoročnom 90. ročníku Medzinárodného maratónu v Košiciach.

  

   V tejto súvislosti treba vyjadriť veľké ocenenie pre firmu C&V Sopúch za nezištné poskytnutie veľkej pomoci v podobe auta aj s vodičom a celkovú materiálnu a morálnu podporu. Na úspešnom výsledku Porubských maratóncov tak má tiež významný podiel. Rovnako ako aj celý náš realizačný kolektív, ktorý môžete vidieť na spoločnej fotografii poniže. Ďakujeme za podporu všetkým naokolo.

 

 

Spoločné foto našich maratóncov aj s celým realizačným tímom po dobehnutí (obr. v plnom rozlíšení)

 

Výsledky aj časy zástupcov z Oravskej Poruby - Vyšného Konca (iní bežci z Poruby už neboli):

 

Maratón (42 195 metrov): Dušan Sopúch čas 3:18:25 hodiny (medzičas 1:31:02) 243. miesto celkovo   71. miesto v kategórii M40
  Jaroslav Bruncko čas 3:43:35 hodiny (medzičas 1:50:47) 671. miesto celkovo 207. miesto v kategórii M40
         

Tu sú celkové výsledkové listiny vo formáte pdf: MMM Košice 2011 - maratón celkovo a tu výsledky v kategórii "Muži 40"   

 

Taktiež uverejňujem aj účastnícke certifikáty, ktoré nám vystavili organizátori:

Dušan Sopúch (št. číslo 297) a Jaroslav Bruncko (št. číslo 641)

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         Album MMM 2013