Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         1. Oravský polmaratón:  Album 1      Album 2 - fotky Barabáš


 

1. Oravský polmaratón

(Oravská Poruba - Gäceľ a okolie, sobota, 22. júna 2013)

 

   Keď sme sa dozvedeli, že sa chystá takáto akcia, tak Porubská bežecká verejnosť zajasala. Bolo nám jasné, že takúto skvelú príležitosť na prebehnutie sa a navyše v domácom prostredí si nedáme ujsť. Doma sa obliecť, obuť a potom ľahkým klusom dobehnúť na štart a súčasne mať z toho aj rozcvičku - to sa nám často nestáva.

   Akciu zorganizovalo občianske združenie "4time" ako jednu akcií tohtoročného Gäceľského leta a na svoj premiérový  štart prilákala 74 bežcov (údaj uvedený organizátormi po akcii na ich web stránke). Bežalo sa v dvoch disciplínách: beh na 10 km a polmaratón (21,1 km). Z poruby sa polmaratónu zúčastnili traja bežci: Dušan Sopúch a Jaro Bruncko z Vyšného Konca a Vlado Barabáš zo Stredného Konca. Dušan s Vladom bežali výborne a vo svojich vekových kategóriách skončili "na bedni". Vlado svoju kategóriu dobehol ako víťaz. Gratulujeme nielen našim výborným zástupcom z Poruby, ale aj všetkým zúčastneným za odvahu a bojovnosť. Počasie nás preverilo poriadne: slnko pieklo, horúčava po celý čas na zdochnutie, prakticky takmer nikde tieň a po Rovni popri Orave to vyzeralo ako krížom cez Saharu. Ale prebehli sme sa výborne a tešíme sa na ďalšie spoločné behy. Dúfame, že organizátori nezostanú iba pri tomto úvodnom ročníku a že pre nás pripravia podobný pekný beh a na budúci rok.

 

   Keďže som tiež bežal, tak som nemohol príliš fotiť. Ale našťastie, bol tam aj mladý Barabáš a poskytol mi jeho zábery, ktoré uverejňujem v osobitnom albume.

 

Album 1

Album 2 - fotky Barabáš     

 

 

 

 

Ešte rekapitulácia výsledkov porubských bežcov:

(detailné výsledky, propozície, fotky, profily tratí a iné informácie možno nájsť na stránke organizátorov akcie: http://www.4time.sk/inpage/podujatia-06-2013/ )

           
Polmaratón Muži do 50 rokov: za Porubu štartovali Dušan Sopúch 3. miesto čas 1:35:37 hodiny  5. miesto celkovo
    Jaroslav Bruncko   čas 1:51:14 hodiny 23. miesto celkovo
Polmaratón Muži do 60 rokov: za Porubu štartoval Vladimír Barabáš 1. miesto čas 1:39:23 hodiny  6. miesto celkovo

 

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec         1. Oravský polmaratón:  Album 1      Album 2 - fotky Barabáš