Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec           Galéria z akcie


 

II. ročník súťaže družstiev vo varení gulášu

Gäceľský kotlík

 

(sobota, 15. septembra 2012)

 

   Vlani bol v Gäceli prvý ročník tejto akcie, ktorá získava veľkú popularitu na celom Slovensku. Odozvy boli výborné a tak usporiadatelia (občianske združenie 4time) pripravili na 15. september 2. ročník. Bolo to v Porube a tak sa Poruba predstavila až 6 partiami (dúfam, že som neprehliadol niekoho). Ani Vyšný Koniec sa nedal zahanbiť. Dá sa povedať, že hlavným fundátorom bol Zdeno, ktorý to nadhodil a spoluúčastníci do partie sa nedali dvakrát presviedčať.

   Išli sme tam so skromnými cieľmi - navariť dobrý guláš a užiť si celú akciu. A samozrejme, aj sa poučiť. Vždy je čo, a tentokrát aj bolo od koho. Celkovo 22 súťažných družstiev, uznávaní majstri kuchári, skvelá divácka kulisa .... o dobre mienené rady a nápady nebola núdza. Snažili sme sa ako sme vedeli, ku koncu sme dostali vítané posily (aj s občerstvením od Vároša) a tak sme okolo 15:00 odovzdali náš súťažný tanier hodnotiacej komisii. Tá sa ujala svojej práce a po spočítaní bodov vyhlásila výsledky. Podľa ich anonymného hodnotenia vyhral tanier, ktorý mal od spodu nalepené číslo 12 .... a to bolo družstvo z Vyšného Konca! VYHRALI SME!!!

   Samozrejme, zostávame pri zemi. Ocenenie nás veľmi teší, ale vieme, že ide o hodnotenie poroty, podľa osobných pocitov a medzi víťazmi a tými, ktorí zostali za nimi nebol veľký bodový rozdiel. Ale na druhej strane, treba pripomenúť, že po vyhlásení výsledkov sa veľká časť obecenstva vrhla na víťazný guláš a v momente všetko z...žrali. Nech si neodložím aspoň kúštik pred oceňovaním, tak sa mi ani nič neujde. Ak bude Gäceľský kotlík organizovaný aj na budúci rok a budeme tam môcť znova ukázať svoje umenie, tak skúsime znova niečo uvariť.

  

   Myslím, že stojí za zmienku, že na akcii to žilo. Každý sa usiloval ako vedel, nikto sa nezašíval a bolo tam veru čo fotiť. Zo záberov som urobil nasledovný výber. Hádam sa spoznáte: Album-Guláš-2012.

 

 

 

 

 

Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Vyšný koniec           Galéria z akcie