Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk         Fotogalérie z turnaja:    Album-01       Album-02 (Milan Mikušiak)


 

 

Uličný hokejový turnaj v Oravskej Porube

sobota 7. januára 2017

 
 

 

   V posledných rokoch boli dosť silné ponosy na to aké sú slabé zimy, spomínalo sa ako to bolo "kedysi" a podobné veteránske reči boli na dennom poriadku. Je pravda, že s uličnými hokejovými turnajmi v Porube to bolo dosť poriedko v posledných rokoch, ale boli aj iné príčiny ako meteorologické. No v tomto roku sa pani Zima predviedla mrazivým Januárom s takými tuhými mrazmi, že sa asi dosť dlho budú viesť nové veteránske reči ako to bolo pri turnaji v roku 2017. Termín turnaja sa priam ideálne trafil do asi najchladnejšieho dňa tejto zimy a hneď po jeho skončení nasledovala mrazivá noc s 30 a viac stupňovými rekordami (keď som dorazil domov z Turnaja, tak môj teplomer za oknom ukazoval práve okolo -25°C). Hokejoví nadšenci za nedali odradiť a turnaj odohrali aj napriek tej zime (k záveru poobedia to už klesalo na okolo -17 až -20 °C). Prišli aj diváci, ale nebola to sranda tam postávať okolo mantinelov a asi najviac zimy si užili bufetári. S potešením treba pripomenúť, že v Porube dorastá nová nádejná generácia organizačných talentov, ktorí sa podujali turnaj usporiadať a počínali si pri tom výborne.

   Škoda, že som bol v úvode dňa preč a nemohol som zachytiť celý turnaj. Našťastie, bol tam aj Milan Mikušiak a ochotne mi dodal jeho zábery, ktoré tu tiež uverejňujem. Ďakujem mu za ústretovosť a ako je vidno, stihol zaznamenať aj zápas najmladších porubských hokejových nádeji, ktorý som ja ešte nestihol. Nechcem sa sťažovať na tú zimu, ale fotenie bolo dosť náročné a aj som sa čudoval, že tie foťáky ešte fungovali.

 

   Na Turnaji zápasilo 5 mužstiev (zoznam aj so zostavami) a tradične sa hralo každý proti každému (zápas sa hral na 2x10 minút) podľa úvodného rozlosovania. Do poslednej sekundy turnaja bol tuhý boj o víťazstvo a ďalšie poradia a potom aj po nej stále nebolo jasné ako to skončilo. Nasledovalo trochu zložité prepočítavanie vzájomných zápasov a skóre a nakoniec sa víťazom turnaja stal Šaňo Team. Na záver už len vyhlásenie víťazov, víťazné dúšky šampanského, fotenie ... a potom rýchlo do tepla. Ktovie čo bude o rok, ale hádam sa tam znova nájde nejaké miesto pre ďalší turnaj.

 

  

 

( záber v plnom rozlíšení 2.8 MB )

 

 

Výsledky zápasov a konečné poradie ( výsledková tabuľa )

Šaňo Team - Zábrež 12: 5
OŠK Žaškov - Hasiči  6 : 4
Šaňo Team  - Vyšný Koniec  9 : 4
Zábrež  - OŠK Žaškov  4 : 7
Hasiči - Vyšný Koniec  2 : 9
Hasiči - Zábrež 10: 3
Šaňo Team - OŠK Žaškov  6 : 8
Zábrež - Vyšný Koniec  8 : 9
Hasiči - Šaňo Team  6 : 7
Vyšný Koniec - OŠK Žaškov  4 : 2

 

Konečná tabuľka

 

1.   Šaňo Team 4 3 0 1 34 : 23    5  bodov
2.   OŠK Žaškov 4 3 0 1 23 : 18    5  bodov
3.   Vyšný Koniec 4 3 0 1 26 : 21    5  bodov
4.   Hasiči 4 1 0 3 22   25    2  body
5.   Zábrež 4 0 0 4 20 : 38    0  bodov

  

 

Fotogalérie z turnaja 2016:  Album-01    Album-02 (Milan Mikušiak)

 

Foto zúčastnených mužstiev:

(Trochu sa mi to akosi pomiešalo a tak mám seriózne odfototené iba tieto 2 mužstvá. Ale vo fotogalériách sa môžu nájsť aj ostatní.)

Vyšný Koniec (foto v plnom rozlíšení; 3.6 MB)

 

OŠK Žaškov (foto v plnom rozlíšení; 4.2 MB)

   


Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk         Fotogalérie z turnaja:    Album-01       Album-02 (Milan Mikušiak)