Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Album so zábermi:    Album Dni obce 2015


 

XV. Dni obce Oravská Poruba v roku 2015

 (nedeľa popoludní, 28. júna 2015)

 

 

 

 

 

 

   Program tohtoročných Dní obce bol rozložený na dva dni. V sobotu bol futbalový turnaj, večer muzika v Amfiteátri a na nedeľu bol pripravený folklór (oficiálny plagát). V sobotu som nebol doma, programu som sa nezúčastnil, tak neviem povedať ako bolo - ale hádam dobre.

   Pokiaľ ide o nedeľu, tak po štyroch rokoch prišla k slovu znova "dažďová verzia" Dní obce. Našťastie ten dážď bol tak presvedčivý a dobre načasovaný, že ani nepripúšťal žiadne nadmerné váhanie a tak sa účinkujúci aj diváci v tento deň na úvod poobedia uberali rovno do Kultúrneho domu. Vlani nám tiež pršalo, ale to už do rozbehnutého programu v Amfiteátri, a vtedy som napísal, že vďaka dažďu mali aspoň Porubci k sebe bližšie (keď sa schovávali popod stiesnené prístrešky). V tomto roku bola vzájomná blízkosť a spolupatričnosť ešte viac posilnená aj s účinkujúcimi a všetci sme sa spolupatrične tiesnili pod strechou nášho Kultúrneho domu.

  

   Ale dalo sa to zvládnuť. Účinkujúci nemuseli až tak kričať a bolo ich aj bez toho dobre počuť (a vidieť), odbehnutia si do bufetov mali dvojaký povzbudzujúci účinok (aj na naplnenie tráviaceho traktu a aj pľúc). Činovníci z organizačného výboru pripravili bohatý program s tradičnými, ale aj úplne novými súbormi (tu je oficiálny plagát s programom a zoznamom účinkujúcich). Na úvod tradične detské vystúpenia našich škôlkárov a záver doslova "zaklincovala" nezvyčajná, ale skvelá skupina "Spod Budína"

 

   Pre mňa to nebolo až také úžasné fotenie. Snažil som sa ako som vedel, ale výsledok nie je až taký oslnivý. Pripravil som nejaký výber z folklórneho programu a snáď sa mi podarilo zaznamenať všetkých účinkujúcich. Hádam niekedy nabudúce bude priať počasie lepšie a aj zábery budú jasnejšie.

    

Album Dni obce 2015

 

 

 


Späť na:     www.poruba.ekoboss.sk      Album so zábermi:    Album Dni obce 2015